Lớp 9 là bậc học ở đầu cuối và cũng là tối đa ở cấp cho Trung học cơ sở. Vì chưng đó, kiến thức và kỹ năng tiếng Anh ở giai đoạn này được mang đến là quan trọng nhất, không những được nâng cấp hơn cơ mà còn toàn vẹn hơn khi tổng hợp kỹ năng ở toàn bộ các lớp dưới nhằm áp dụng các bài tập giờ Anh lớp 9. Nội dung bài viết dưới đây vẫn điểm lại phần đa phần ngữ pháp chủ quản đồng thời đưa tới một số đề minh họa về bài bác tập giờ Anh lớp 9 giúp các bạn học sinh củng rứa thật bền vững kiến thức của mình.

Bạn đang xem: Bài tập ngữ pháp tiếng anh lớp 9 có đáp án

Tóm tắt kiến thức tiếng Anh lớp 9

Ôn tập lại các thì: lúc này đơn, lúc này tiếp diễn, bây giờ hoàn thành, vượt khứ đơn, vượt khứ tiếp diễn, tương lai đơn, tương lai gần.Một số thì mới

Hiện tại dứt tiếp diễn: miêu tả hành rượu cồn đã xảy ra trong vượt khứ nhưng vẫn còn liên tục ở hiện tại và hoàn toàn có thể vẫn tiếp diễn trong tương lai. 

S + have/ has + been + Ving …

Quá khứ trả thành: diễn đạt hành hễ đã xảy ra và hoàn chỉnh trước một hành vi khác hoặc 1 thời điểm xác minh trong quá khứ.

S + had + Ved/ PII…

Tương lai tiếp diễn: mô tả hành động sẽ xẩy ra ở 1 thời điểm nào kia trong tương lai.

S + will/ shall + be + Ving…

Danh hễ từ (Ving): thường xuyên được sử dụng cai quản ngữ hoặc bổ ngữ đến chủ ngữ, làm cho tân ngữ trực tiếp sau một số trong những động từ bỏ (deny, delay, suggest, avoid, consider, recommend, complete…) hoặc giới từ. Ngoài ra nó cũng nhập vai trò là bửa ngữ mang lại tân ngữ khi tân ngữ đó đứng sau một số động từ (catch, find, hear, get, see, watch…)Động tự nguyên thể với “to” (to V): được dùng quản lý ngữ, chỉ mục đích, kết quả. Nó thường xuyên đứng sau các từ để hỏi (what, how, where, who, when…) hoặc vào các cấu trúc như “for + O + to lớn V” hoặc “of + O + to V”.Động từ nguyên chủng loại không “to” (V): đứng sau các động từ khuyết thiếu (can, could, may, might, should, must…) hoặc sau một số cụm tự (had better, would rather…). Ngoại trừ ra, nó cũng đi sau một số trong những động từ chỉ giác quan (feel, hear, notice, see, watch…) hoặc sau “let” với “make”.

Một số đề ôn tập bài xích tập giờ đồng hồ Anh lớp 9

Đề 1: bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 9 cơ bản

I. Put the verbs in the brackets in the right form

I hate (see)……………….. A child crying. I finish (read) ……………….. The book and went khổng lồ bed. They prefer (play) ……………….. In a swimming pool all day. She suggested (go)……………….. Khổng lồ the cinema. He tried lớn avoid (answer)……………….. My question. If you practise ( speak)……………….. English every day, you will improve your English. Be quiet! The baby (sleep)……………….. If Tom (go)……………….. To bed earlier, he would not be so tired. If he (try)……………….. Hard, he’ll pass the examination. I wish someone (give)……………….. Me a job next month.

II. Choose & circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. out B. Round C. About D. Would A. chair B. check C. Machine D. child A. Too B. Soon C. Good D. Food A. Though B. Enough C. Cough D. Rough A. happy B. hour C. high D. hotel A. Equal B. Fashion C. Champagne D. Match A. only B. Cotton C. Cross D. Economic A. Baggy B. Minority C. Style D. Symbol A. Thing B. ghost C. Clothing D. Strong A. Casual B. sale C. sleeveless D. slit

III. Complete the passage with the given words, then answer the questions below

from as which several them because of


Everyone wants to reduce pollution. But pollution problem is ________ (1) complicated as it is serious. It is complicated ________ (2) much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust ________ (3) automobiles causes a large percentage of all air pollution. But automobiles provide transportation for millions of people. Factories discharge much of the material ________ (4) pollutes the air and water, but factories give employment to a large number ________ (5) people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers and pesticide are important sida to the growing of crops. Thus, to end or reduce pollution immediately, people would have lớn stop using many things that benefit ________ (6). Most people vị not want to vày that, of course. But pollution can be gradually reduced in ________ (7) ways.

Why is the pollution problem complicated?

→ ………………………………………………………………………………….

vị factories discharge a lot of the material that pollutes the water?

→ ………………………………………………………………………………….

What would people have to do if they want lớn reduce pollution?

→ ………………………………………………………………………………….


IV. Complete the second sentence so that it has the similar meaning lớn the first

The author has written a special edition for children.

→ A special edition ………………………………………………………………

She went khổng lồ bed early because of her sickness.

→ Because she ……………………………………………………………………

Mrs. Brown has just bought a car. The car is very fast và modern.

→ Mrs. Brown has just …………………………………………………………..

“What about changing the date of the meeting again?” Mr. Nick said.

→ Mr. Nick suggested ……………………………………………………………

My nephew enjoys feeding fish every morning.

→ My nephew is interested ………………………………………………………

“Listen to me và don’t make a noise”, said the teacher to his students.

→ The teacher asked his students ………………………………………………..

My friend said: “Are you going to leave tomorrow?”

→ My friend asked me …………………………………………………………..

8. You got into so much trouble because you didn’t listen lớn me.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is busy right now so he can’t help them.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is tired this morning because he didn’t go to bed early last night.

→ If ……………………………………………………………………………….

V. Fill in the blank space with the correct from of the words in parentheses

The campaign against air pollution was organized by a famous environment ……………. . (act) Bob was …………….. He gave a sum of money khổng lồ charity. (generosity) After graduation, my ……………. Is to earn enough money to tư vấn my family. (prior) That actor is an amusing one. TV audiences lượt thích his sense of …………….. (humorous) She isn’t satisfied with her ……………. For Tet. (prepare) We often go to lớn the town ……………. House. (culture) He often takes part in many ……………. Charity ……………. . (difference/ act) She has been ……………. As the president of our company. (nomination) That is a good ……………. For your future. (choose) There are many ……………. Throughout the year. (celebrate)

Đề 2: bài tập giờ Anh lớp 9 

I. Choose the best answer

His mother is short ………….. His sister is so tall.

A. Although B. But C. Và D. Despite

2. Environmental ………….. Is a serious problem facing mankind today.

A. Polluted B. Pollute C. Pollution D. Polluting

3. In order lớn save money, we should use public transport ………….. Motorbikes.

A. Instead of B. Except C. Besides D. Along with

4. I’m really ………….. That people have spoiled the environment by littering garbage everywhere.

A. Disappointing B. Disappointed C. Disappoint D. Disappointment

5. Lan suggested ………….. To the cinema tonight.

A. Go B. Lớn go C. Went D. Going

6. I’m ………….. That you are working hard.

A. Pleasant B. Pleased C. Pleasure D. Pleasing

7. If the rice paddies ………….. Polluted, the rice plants will die.

A. Is B. Was C. Are D. Were

8. Lan visited London last summer. She stayed in a khách sạn and her friend, Mary came lớn pick her ………….. Lớn go sightseeing.

A. Up B. Over C. Out D. Of

9. The boy ………….. Put up the Christmas decoration is my brother.

A. Who B. Whose C. Whom D. Which

10. She has never learned ………….. Lớn play the violin.

A. How B. What C. Why D. Whether

*
*

11. Owning a car is too costly, ………….. I traveled by bus instead.

A. So that B. So C. That D. Since

12. The details should ………….. Carefully.

A. Is checked B. Kiểm tra C. Was checked D. Be checked

13. If Mary doesn’t improve in math, we ………….. Have to lớn find a tutor for her.

A. Will B. Can C. Should D. Would

14. The journey to lớn the village is very ………….. .

A. Interested B. Interesting C. Disinterested D. Interest

15. I don’t lượt thích using the internet because it has some …………..

A. Benefits B. Advantages C. Limitations D. Disadvantages

II. Read the following passage, then vì the tasks below

The ao dai, the traditional dress of Vietnamese women, has been mentioned in many poems, novels & songs. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants. Vietnamese women usually wear it, especially on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day, or Wedding Anniversary. Nowadays, some fashion designers have made it more & more beautiful by changing the traditional ao dai. Some of them print lines of poetry on it, or they địa chỉ the patterns such as sun, stars, crosses, và stripes lớn the ao dai. The ao dẻo becomes the national clothing, just lượt thích Kimono in Japan. Every morning, thousands of schoolgirls in white ao dẻo make the streets look nicer. Vietnamese women continue to wear this unique and fashionable dress.

*Choose True (T) or False (F)

The ao dai is the traditional dress of Vietnamese women. Vietnamese women never wear the ao dẻo on special occasions.

* Answer the questions

What is the traditional dress of Vietnamese women?

………………………………………………………………………………….

bởi vì Vietnamese women usually wear the ao dai on special occasions?

………………………………………………………………………………….

What occasions is the ao dẻo worn on?

………………………………………………………………………………….

III. Write complete sentences using the suggested words

She / be / tired / so / go / trang chủ / yesterday.

→ …………………………………………………………………………………

He / study / English / for / four years.

→ ………………………………………………………………………………….

Children / have / special day / express / feelings, memories & love / their parents.

→ ………………………………………………………………………………….

We have / opportunity / enhance / family traditions.

→ ………………………………………………………………………………….

Sunday / a day off / so everybody / free / work / study.

→ ………………………………………………………………………………….

IV. Choose & circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. Comprise B. Divide C. Primary D. Religion A. Attended B. Started C. Persuaded D. Learned A. Campus B. access C. Pagoda D. Blanket A. A invention B. Question C. Information D. ProtectionA. Garbage B. Standard C. Solar D. Lunar

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

Would people be able to fly if they have feathers instead of hair?

A B C D 

What about use public buses instead of motorbikes to reduce exhaust fume?

A B C D 

We were young and inexperienced. However, we made a lot of mistakes.

A B C D

Alfalfa is a nutritious crop rich in proteins, minerals, và with vitamins.

A B C D

5. The deadbolt is the best lock for entry doors because it is not only inexpensive but installation is easy.

A B C D

Đề 3: bài xích tập tiếng Anh lớp 9 nâng cao

I. Give the correct khung of the words given in brackets

Tet or Lunar New Year holiday is the most important ……………. For Vietnamese people. (celebrate) Follow the instructions on the back of the packet ……………. . (care) Tsunamis, earthquakes and typhoons are ……………. Disasters. (nature) ……………., the meat associated with Easter is lamb. (tradition) He used all his ……………. Khổng lồ force the door open. (strong) She received a lot of ……………. From her mother. (courage) ……………. Is a serious problem in many countries. (employ) In ……………. With most other countries, Britain has a very high rate of heart attacks. (compare) There are very few ……………. Places left on earth. Man has been nearly everywhere. (explore) They caught him by the wrist and let him away; he went without ……………. (resist)

II. Rearrange the word or phrase in the right order lớn have meaningful sentences

she / would not / I / make / so / wish / much / noise /.

→ ………………………………………………………………………………….

using / bulbs / energy-saving / about / instead of / 100-watt light bulbs / What /?

→ ………………………………………………………………………………….

Last summer, / with / went / Nha Trang / Liz / parents / to lớn / her /.

→ ………………………………………………………………………………….

should / playing / not / much / of / free / Children / time / spend / electronic / games / their /.

→ ………………………………………………………………………………….

isn’t / , / most / Britney Spears / she / year / singer / this / famous / is / the?

→ ………………………………………………………………………………….

III. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others

A. Nuclear B. Plumber C. Consumer D. Reduce A. Label B. Plumber C. Bulb D. bill A. Mother B. then C. Weatherman D. Anything A. Refilled B. Walked C. Reduced D. Dropped A. Dream B. Team C. Spread D. Teacher

IV. Choose the best answer

This is Mr Smith, ……………. Son I’m studying with.

A. Who B. Whom C. Whose D. That

2. Tet is the most important ……………. For Vietnamese people.

A. Invention B. Decoration C. Celebration D. Preparation

3. John hasn’t finished ……………. Yet.

A. Worked B. Working C. Works D. To work

4. The notebook you are using is made of used paper. The paper has been …………….

A. Wasted B. Produced C. Recycled D. Used

5. On the first & second nights of Passover, Jewish families eat a special ……………. Called the Seder.

A. Gift B. Meal C. Drink D. Cake

6. The teacher suggests that we ……………. Harder on pronunciation.

A. Worked B. Working C. Should work D. Khổng lồ work

7. The train couldn’t run ……………. Snow.

A. Because B. Because of C. Since D. For

8. What songs do people often sing ……………. Christmas?

A. At B. On C. In D. Of

9. You should get a ……………. Kiểm tra the pipes in your bathroom.

A .electrician B. Carpenter C. Mechanic D. Plumber

10. She is very kind. She’s always ……………. Towards her employees.

A. Distinguished B. Proud C. Considerate D. Happy

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

The earth is the only planet with a large number of oxygen in its atmosphere.

A B C D

Venus approaches the Earth more closely than any other planet is.

A B C D

Robert Frost was not well known as a poet until he reached the forties.

A B C D

The amount of oxygen và nitrogen in the air almost always remain stable, but the amount of water vapor vary

A B C D

considerably.

5. The American frontiersman, politician, & soldier Davy Crockett is one of the most popular of American hero.

A B C D

A five-thousand-dollars reward was offered for the capture of the escaped criminals.

A B C D

A desert area that has been without water for six years will still bloom when rain will come.

A B C D

The word “shore” can be used rather of “coast” to mean the land bordering the sea.

A B C D

The development of transistors made possible it khổng lồ reduce the size of many electronic devices.

A B C D

The bus was plenty of people who had spent many a happy hour in the stores doing their Christmas shopping.

A B C D

 Hi vọng những kỹ năng và đề ôn tập mà bài viết đã tổng đúng theo và hỗ trợ trên đây sẽ là tài liệu xem thêm hữu ích cho chúng ta học sinh. Chúc các bạn học tốt!

Đáp án chi tiết bài tập tiếng Anh lớp 9

Đề 1: bài bác tập tiếng Anh lớp 9

I. 1. Seeing 6. Speaking

2. Reading 7. Is sleeping

3. To play 8. Went

4. Going 9. Tries

5. Answering 10. Would give

II. 1-D 2-C 3-C 4-A 5-B 6-A 7-A 8-C 9-B 10-A

III. 1. As 2. Because 3. From 4. Which 5. Of 6. Them 7. Several

Because much pollution is caused by things that benefit people. Yes, they do. They would have to stop using many things that benefit them.

IV. 1. A special edition has been written for children by the author.

2. Because she was sick, she went to lớn bed early.

3. Mrs. Brown has just bought a very fast and modern car.

4. Mr. Nick suggested changing the date of the meeting again.

5. My nephew is interested in feeding fish every morning.

6. The teacher asked his students khổng lồ listen to him & not to lớn make a noise.

7. My friend asked me whether I were going to lớn leave the following day.

8. If you had listened to me, you wouldn’t have got into so much trouble.

9. If he weren’t busy right now, he could help them.

10. If he had gone lớn bed early last night, he wouldn’t have been tired this morning.

V. 1. Activist 6. Cultural

2. Generous 7. Different – activities

3. Priority 8. Nominated

4. Humor 9. Choice

5. Preparation 10. Celebrations

Đề 2

I. 1-B 2-C 3-A 4-B 5-D 6-B 7-C 8-A

9-A 10-A 11-B 12-D 13-A 14-B 15-D

II. 1. T 2. F

3. It is a long silk tunic that is slit on the sides and worn over loose pants.

4. Yes, they do.

5. It is worn on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day or Wedding Anniversary.

III. 1. She was tired so she went home yesterday.

2. He has studied English for four years.

Xem thêm: Đề Cương Ôn Tập 145 Câu Hỏi Đáp Lịch Sử Văn Minh Thế Giới, 145 Câu Hỏi Đáp Lịch Sử Văn Minh Thế Giới

3. Children should have a special day to lớn express their feelings, memories and love khổng lồ their parents.